Skip to main content
Moto-άρθρα

Γιατί οι διακοπές με μηχανή είναι άλλη φάση

By 20 Φεβρουαρίου 20192 Απριλίου, 2019No Comments

Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος στις διακοπές του είναι το να επιλέξει μεταφορικό μέσο. Ειδικά όταν πρόκειται για νησί. Οι επιλογές είναι πολλές. Με το αυτοκίνητο μέχρι το λιμάνι, μετά πλοίο, και αργότερα ενοικίαση αυτοκινήτου ή μηχανακίου ή γουρούνας. Εναλλακτικά, αεροπορικώς μέχρι το νησί και μετά πάλι ενοικίαση μέσου. Επίσης, με το αυτοκίνητο μέχρι τέλους. Από το σπίτι, στο πλοίο και μετά στο νησί. Και τέλος, είναι η μηχανή.

Οι διακοπές με τη μηχανή, έχουν μία ταλαιπωρία, αυτό είναι αλήθεια. Ειδικός ρουχισμός, κράνη, πολλές στάσεις αν η διαδρομή είναι μεγάλη, κούραση πάνω στη μηχανή, «πιάσιμο» του πωπού», ζέστη τις πρωινές ώρες ή κρύο αν το ταξίδι γίνεται βράδυ, περιορισμός στα πράγματα που θα μπορείς να πάρεις μαζί σου. Αν κουράστηκες ήδη, μην απογοητεύεσαι. Μόλις τελείωσαν τα αρνητικά ενός ταξιδιού με μηχανή. Γιατί κατά τα άλλα, οι διακοπές με τη μηχανή, μπορεί να είναι πολύ πιο άνετες από όσο φαίνονται.

Οι διακοπές ξεκινούν με το που φύγεις από το σπίτι

Καταρχήν, όταν φεύγεις για διακοπές, αυτές ξεκινούν με το που φτάσεις στον προορισμό σου, το νησί για παράδειγμα. Είτε πας με αμάξι, είτε με τρένο, είτε με πλοίο, η αγανάκτηση και η λαχτάρα για να φτάσεις είναι ίδια. Με τη μηχανή, οι διακοπές ξεκινούν με το που φύγεις από το σπίτι και καβαλήσεις τη μηχανή. Γιατί ξεκινά μια μικρή περιπέτεια, την οποία τη ζεις με όλες σου τις αισθήσεις.

Είναι πιο οικονομικό από οτιδήποτε άλλο

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το πλεονέκτημα; Καύσιμα λιγότερα, διόδια πολύ λιγότερα, ναύλα φθηνότερα και φυσικά απόλυτη αυτονομία στο νησί, χωρίς να χρειαστεί να νοικιάσεις ένα ξένο μέσο, που πρέπει να το προσέχεις συνέχεια. Επίσης απαλλάσσεσαι από το άγχος να μη βρεις να νοικιάσεις μέσο, λόγω μεγάλης ζήτησης. Με τη μηχανή, με το που ανοίξουν οι μπουκαπόρτες του πλοίου, με μια γκαζιά, έχεις φύγει στο κατάλυμά σου, ενώ οι άλλοι ακόμα ψάχνουν για ταξί σέρνοντας με το χέρι τις βαλίτσες μες στο καυτό λιμάνι.

Σε κοσμοπολίτικα νησιά με αρκετή κίνηση, ούτε το να νοικιάσεις αυτοκίνητο βολεύει, ούτε η γουρούνα

Η γουρούνα πιάνει θέση πάρκινγκ σχεδόν όσο ένα smart, ενώ έχει δυσκολία στο να κάνει προσπεράσεις. Η μηχανή ελίσσεται ανάμεσα στα αυτοκίνητα και την παρκάρεις όπου θέλεις. Ειδικά αν πρόκειται για ένα μέρος με στενούς δρόμους, η μηχανή είναι η μόνη λύση.

Το αμάξι που το καίει ο ήλιος όλη μέρα, αυτή η μάστιγα

Κάθε φορά η ίδια κατάσταση. Παρκάρεις το αυτοκίνητο στην παραλία, λιώνει το καημένο στο λιοπύρι ολημερίς, και μόλις πας να μπεις, σου’ρχεται λιποθυμιά. Ούτε τα παράθυρα ωφελεί να ανοίξεις, αφού από έξω έρχεται ζεστός αέρας, ούτε το aircondition, που επίσης θα βγάζει ζεστό αέρα για λίγη ώρα. Έτσι, ακόμα και τα 5 λεπτά που χρειάζεται το αμάξι για να αποκτήσει μια υποφερτή θερμοκρασία, εσένα σου φαίνονται ένας αργός βασανιστικός θάνατος από θερμοπληξία. Μάντεψε. Τη μηχανή την παρατάς εύκολα κάτω από ένα δεντράκι και γλιτώνεις από όλο αυτό.

Με τη μηχανή, θα πάρεις πράγματα απολύτως απαραίτητα και δεν θα κάνεις υπερβολές

Σε όλους μας έχει τύχει, να πάρουμε περισσότερα πράγματα που ποτέ δεν φοράμε, ρούχα, παπούτσια, μαγιό, τα οποία μόνο μπέρδεμα περισσότερο προκαλούν στη βαλίτσα και φυσικά θα χρειαστεί να μπουν και αυτά στο πλυντήριο στον γυρισμό, ακόμα και αν δεν έχουν φορεθεί. Ταλαιπωρία μεγάλη. Με τη μηχανή και πιο γρήγορα θα κάνεις την βαλίτσα σου για να πας, αρκεί να υπολογίσεις ότι χρειάζεσαι αριθμό ρούχων ακριβώς όσες και οι μέρες των διακοπών, και εξίσου γρήγορα θα την κάνεις και στο γυρισμό, χωρίς να ψάχνεις όλο το δωμάτιο με αγωνία μήπως ξέχασες κάτι.

Το ταξίδι μπορεί να γίνει ακόμα πιο περιπετειώδες, αν πας παρέα και με άλλη μηχανή

Αν στην παρέα προστεθεί ακόμα μία μηχανή,δηλαδή ακόμα δύο άτομα, η διαδρομή έχει περισσότερο ενδιαφέρον αφού η μία μηχανή ηγείται της άλλης και συχνά αλλάζουν ρόλους. Επίσης με μία καλή ενδοεπικοινωνία με Bluetooth, μπορείς να μιλάς με το συνεπιβάτη σου ή με τους επιβάτες της άλλης μηχανής. Στην αντίθετη περίπτωση, θα έπρεπε να στοιβαχτείς με άλλα τρία άτομα σε ένα αυτοκίνητο μαζί με τα πράγματα, γιατί 2 αυτοκίνητα για 4 άτομα σε νησί, μάλλον δεν μοιάζει με μία συμφέρουσα και οικονομική λύση.

Απόλυτη ελευθερία κινήσεων και ανεξαρτησία

Είναι μία αίσθηση που μόνο αν τη ζήσεις την καταλαβαίνεις. Βλέπεις με την κάψα του καλοκαιριού μέχρι και 5 άτομα να στριμώχνονται σε μικρά αυτοκίνητα ο ένας πάνω στον άλλο, βλέπεις τουρίστες να τουμπάρουν με τα μηχανάκια και τις γουρούνες που συχνά δεν ξέρουν να οδηγούν και εσύ είσαι ο κυρίαρχος της μηχανής σου. Μια μηχανή που την ξέρεις και την εμπιστεύεσαι και που δεν σε έχει προδώσει ποτέ. Έτσι ανάμεσα σε στοιβαγμένους τουρίστες, αισθάνεσαι πολύ αλήτης. Καθώς τους προσπερνάς τους λυπάσαι και λίγο.

Ωραία, όλα τα παραπάνω αρκεί φυσικά να έχει κάποιος μηχανή! Όσοι έχουν, μάλλον θα συμφωνήσουν μαζί μου, όσοι δεν έχουν, αν κάποιος φίλος σας προτείνει κάποια στιγμή να γίνετε συνεπιβάτης σε ένα ταξίδι με μηχανές, μην διστάσετε να το τολμήσετε. Καλές διαδρομές!

 

Πηγή

[social_buttons full_width_icons=”true” facebook=”true” twitter=”true”]

Author WeRide

More posts by WeRide